Direkte til indholdet

Danskuddannelse: Sådan kommer du i gang

På Sprogcenter Fredericia lærer vi dig dansk, så du kan begå dig i din hverdag. Men også mere end det. Vi ønsker at lære dig dansk, så du kan indgå i fællesskaber på arbejdspladsen, studiet, i din fritid og i det danske samfund generelt. Derfor underviser vi dig både i det danske sprog, og i dansk kultur, samfund og arbejdsmarkedsforhold. På Sprogcenter Fredericia ønsker vi nemlig at være starten på det gode liv for dig i Danmark.

Kontakt Jobcentret

Du skal henvende dig til Jobcentret i din kommune for at starte på danskuddannelsen. De sender henvisningen videre til Sprogcentret, og derefter indkalder vi dig hurtigst muligt til en samtale.

Bor du i Fredericia Kommune, skal du kontakte Jobcenter Fredericia:
Sjællandsgade 31, 7000 Fredericia
Telefon: 7210 7000 / e-mail: jobcenter-@-fredericia.dk

Som ny i Danmark får du et brev fra din bopælskommune med information om din ret til danskuddannelse. For at starte på danskuddannelsen skal du være fyldt 18 år og have fået dit cpr-nummer. Du har ret til danskundervisning i op til 5 år efter, du er kommet til Danmark, fra den dato du modtager brevet fra kommunen.

Du skal henvende dig til Jobcentret i din kommune for at starte på danskuddannelsen. De sender henvisningen videre til Sprogcentret, og derefter indkalder vi dig hurtigst muligt til en samtale.

Visitationssamtale og opstart

Alle nye kursister skal til samtale, inden de kan begynde på danskuddannelsen. Her vil du møde en af vores visitatorer. I vil snakke om din skolebaggrund og du skal lave en sprogtest, så du kan blive placeret på det niveau, der passer bedst til dig. Vi har løbende optag, så du vil normalt kunne begynde inden for 1-2 uger.

Læs mere om Danskuddannelsen her, og find praktisk information om undervisning på Sprogcenter Fredericia her.

Depositum

Selvforsørgende kursister skal betale et depositum, før de kan begynde på danskuddannelsen. Læs mere om depositum her.

Du kan betale dit depositum her.

De Danske Sprogcentres logoDe Kommunale Sprogcentres logo